Zona de cultiu

L'àrea de cultiu de la Carxofa de Benicarló es reparteix entre els termes de Benicarló, Vinaròs, Càlig i Peníscola. Els terrenys amb pendents mitjans inferiors al 5% estan pràcticament a nivell del mar, encara que a les zones perifèriques de l'interior hi ha una certa elevació. Això dóna lloc a un microclima especial que fa que la varietat cultivada, la Blanca de Tudela, en les categories Extra i Primera, adquirisca una compactació i fruit apinyat amb la consegüent qualitat del producte, que es tradueix en unes bones cotitzacions en el mercat. També hi destaquen les pràctiques culturals de l'agricultor en la zona.

Denominació d'origen El procés d'elaboració comença amb la recollida al camp, transport a magatzem i descàrrega del producte, amb envasament adequat, de forma que no es deteriore la qualitat del producte. Seguidament, se'n procedeix a la tria, amb una rigorosa selecció individual. Els productes seleccionats passaran al seu calibrat, envasat, etiquetat, inspecció i paletització a la zona d'expedició, per a la seua càrrega i distribució als diferents mercats o punts de venda.

En tot el procés el personal tractarà el producte amb la màxima cura i guardarà la màxima pulcritud en la labor que està realitzant. Als envasos figurarà obligatòriament i de forma destacada el nom de Denominació d'Origen Carxofa de Benicarló.

Destaca la seua forma xata i compacta, a més del seu peculiar clotet. El més apreciable és la seua llarga durada, sense que en minve l'alta qualitat que ofereix.