Gastronomia

Gastronomia

Parlar de gastronomia a Benicarló, és parlar dels productes d'aquesta prolífica terra, dels seus deliciosos peixos i d'aquelles tradicionals postres les receptes de les quals són guardades zelosament pels mestres de la cuina mediterrània.

Qui no ha provat l'olla barrejada o els arrossos en les seues variadíssimes formes d'elaboració, l'arròs a banda, la paella del terreny, o el rossejat?

A més, les Jornades Gastronòmiques de la Carxofa ofereixen cada any, al mes de gener, la possibilitat d'assaborir deliciosos plats preparats amb l'afamada Carxofa de Benicarló, producte amb denominació d'origen.

I si parlem de peixos, en qualsevol restaurant proper al Port, no deixeu de degustar el suquet de peix, amb la riquíssima varietat de peixos que tots els dies arriben i se subhasten públicament al Port.

Allí podreu també adquirir els extraordinaris llagostins de Benicarló, o els boníssims calamars, sèpies, polpets, galeres, palades, i tants altres deliciosos productes de la mar que cada dia els mariners trauen de les seues aigües.

Les carns que ens venen de l'interior de la província són també elaborades amb destresa fins aconseguir aquell cabrit al forn o el conill al Maestrat que fan les delícies de propis i estranys.

I posats a parlar d'un bon final per a un menjar entre amics, no deixeu de provar els pastissets de cabell d'àngel i de moniato, o el coc ràpid, carquinyolis, rotllets d'anís, coques de Sant Antoni, especialitats de la rebosteria benicarlanda, que donen la nota autòctona a aquesta degustació de variadíssims plats pels quals la nostra cuina és tan sol·licitada.